Het juiste antwoord van de 
hersenkraker is ...

Koffer 1: geel 2 voorwerpen

Koffer 2: paars 10 voorwerpen

Koffer 3: groen 4 voorwerpen

Koffer 4: Rood 6 voorwerpen

Koffer 5: blauw 8 voorwerpen

De puzzel uitleg:

Stap 1: Bepaal het aantal voorwerpen per kleur

1. Lijst alle kleuren op: Schrijf alle kleuren van de koffers op en zet daarnaast alle mogelijke aantallen voorwerpen.

2. rood: 2/4/6/8/10
blauw: 2/4/6/8/10
groen: 2/4/6/8/10
geel: 2/4/6/8/10
paars: 2/4/6/8/10

3. Gebruik de aanwijzingen: Ga door elke aanwijzing en elimineer de onmogelijke aantallen voor elke kleur. Bijvoorbeeld, als er staat “De blauwe koffer heeft meer voorwerpen dan de rode koffer”, dan kun je het hoogste aantal voor rood en het laagste aantal voor blauw elimineren.

4. Elimineer verder: Blijf de aanwijzingen gebruiken om de aantallen voor elke kleur verder te beperken totdat je voor elke kleur een specifiek aantal hebt.

 

Stap 2: Bepaal de volgorde van de koffers

1. Gebruik de aanwijzingen over de volgorde: Nu je weet hoeveel voorwerpen elke kleur koffer heeft, kun je de aanwijzingen gebruiken die over de volgorde gaan. Bijvoorbeeld, “De gele koffer staat helemaal links” betekent dat de eerste koffer geel is.

2. Plaats de koffers: Ga door met het plaatsen van de koffers op basis van de aanwijzingen. Als er staat “De rode koffer staat naast de groene koffer”, zoek dan naar een plek waar deze twee kleuren naast elkaar kunnen staan.

3. Controleer je werk: Als je denkt dat je de volgorde hebt, ga dan terug naar alle aanwijzingen en zorg ervoor dat je oplossing aan alle criteria voldoet.

Door deze tweestapsbenadering te volgen, kun je eerst het aantal voorwerpen voor elke kleur bepalen en vervolgens de volgorde van de koffers vaststellen. Het is een systematische manier om de puzzel op te lossen en tot de juiste oplossing te komen.

Play Video